De leden

Jan Kamminga

Ik ben Jan Kamminga en zit sinds 2005 bij de Heidebloem. In dit jaar werd ik gevraagd om een keer mee te spelen na een ‘flitsende’ rol als Kees. Dit was in het openluchtspel tijdens het Bultspektakel in Zevenhuizen. Zodoende zit ik nu bij deze club! Ik heb veel plezier in het toneelspelen, vooral tijdens de niet altijd serieuze repetities. Het hoogtepunt blijft natuurlijk de uitvoering waarin we met elkaar proberen de zaal ‘plat’ te krijgen! Heerlijk die stoot adrenaline voortijd, de ontlading en de leuke reacties van het publiek na afloop. Aangezien er best veel tijd in de voorbereiding zit en ik verder te veel hobby’s heb speel ik om het jaar toneel. Dit bevalt me prima, tot de volgende uitvoering!

Jan Bruins

De man met de snor op deze foto, dat ben ik. Mijn naam is Jan Bruins en ik speel sinds 2003 mee met de Heidebloem. Het toneelspelen brengt voor mij op verschillende manieren veel plezier met zich mee. Allereerst natuurlijk de repetitieavonden. Dan is het vaak zo gezellig dat wij ons "de buus uut lach'n". We hebben dus grote lol. Vlak voor de uitvoeringen, wanneer iedereen van redelijk gespannen tot stikkend zenuwachtig ronddrentelt, is het op een bepaalde manier ook genieten. De ontlading na het laatste bedrijf is ook elke keer weer een aparte ervaring die ik niet zou willen missen. Tot slot hebben we tijdens ons jaarlijkse uitje ook altijd weer ongekend veel plezier.
Kortom, ik zou het toneelspelen bij de Heidebloem niet graag willen missen.
Tot ziens bij één van onze uitvoeringen.

Jannie Ploeg

Mijn naam is Jannie Ploeg/ Vorenholt, wonend aan de Haspel-Boven in Zevehuizen. Ik ben al vanaf 1974 lid van De Heidebloem. Mijn eerste toneelstuk, waar ik door Klaas Deelstra voor gevraagd ben, was de "explosie in de daberklam". Zo ben ik bij Deelstra begonnen met spelen. Daarna speelde ik bij Wimke van Dellen, vervolgens naar Pruim en uiteindelijk in het  Verenigingsgebouw. Ik heb vele rollen gespeeld, waaronder huishoudster, buurvrouw en dochter. Ook heb ik een schmink en regiecursus gevolgd. De repetitieavond is altijd heel gezellig en er wordt veel gelachen. Groeten Jannie

Erik Russchen

Hé hoi! Voor wie mij nog niet kent: Ik ben Erik. Ik zit 2012 bij de Heidebloem. Vol spanning en sensatie leer je in de huid te kruipen van een crimineel, die er op uit is alle dure juwelen te roven. Of leer je omgaan met (vervelende) vakantiegasten, en het opbloeien van je vakantie liefde. Het andere jaar ben je een opa. Die knorrig is op al dat volk in zijn huis, maar dit uiteindelijk toch accepteert en dikke vrienden met de gasten wordt. Dit jaar houdt ik me bezig met het ondersteunen van licht en geluid, hang- en spandiensten. Ik heb de afgelopen jaren heel wat beleefd bij de Heidebloem, en ben daar nog lang niet zat van. Wat is het fantastisch om te zien hoe het publiek er van geniet, daar doe je het uiteindelijk voor.

Vriendelijke groeten Erik

Brugt Vorenholt

Moi, ik ben Brugt Vorenholt.
Lid van de toneelvereniging Heidebloem sinds 1975. Geboren in Zevenhuizen tegenover toen nog café Deelstra, waar het voor mij allemaal is begonnen. Het virus toneelspelen zit me in het bloed. Mijn moeder en mijn zus speelden ook toneel. Ik heb vaak gezegd, als ik het over kon doen was dat mijn beroep geworden. Ben begonnen eerst alleen als speler maar daar is door de jaren heen veel bij gekomen zoals grimeren en regisseren. Het is voor mij een groot feest om te doen. Samenwerken met een fantastische groep mensen en elk jaar iets moois neerzetten. Op de repetities is het soms hard werken maar ook veel lachen en genieten. En vooral ook de streektoal het zeuvenhuusters in ere hol'n. Wat me ook een enorme kik geeft is het publiek te zien genieten. Ik hoop jullie dan ook graag te begroeten bij onze volgende uitvoeringen.
En vooral ....zien genieten.
 

Sonja Rieskes

 Ik ben Sonja Rieskes- Douwsma en toneelspelen is mijn passie! Als klein meisje al deed ik niets liever dan mij (de hele dag) verkleden. En wat vond ik het geweldig dat ik werd gevraagd in het jaar 2000 om lid te worden van De Heidebloem. Een gezellige groep mensen met allemaal dezelfde passie, heerlijk! Het kruipen in de huid van een ander, de personage die je speelt is altijd weer een hele uitdaging en super leuk om te doen. Om het publiek te mogen amuseren voelt voor mij heerlijk, de gezonde spanning die je altijd weer voelt als je het podium op gaat … je afvragen: “waarom doe ik dit, waarom wil ik dit?” En dan als het laatste bedrijf is gespeeld… je moe maar voldaan voelen en het publiek zien genieten. Ja, daar doe je het allemaal voor. Voor mij een heerlijke hobby, met lol tijdens de repetities, samen werken aan iets moois geeft mij altijd weer nieuwe energie. Naast het spelen help ik ook een handje als bestuurslid. Ik hoop u snel te mogen begroeten op een van onze uitvoeringen. Groeten Sonja

Dineke Kuiper

In 1986 werd ik gevraagd of ik wel bij de “Heidebloem” wilde komen spelen. Ja, je leest het goed “gevraagd” want zomaar lid worden ging niet. Ook een voorwaarde was dat je in het dorp Zevenhuizen moest wonen. Toen we dat jaar naar Zevenhuizen verhuisden kon ik mijn geluk niet op dat ik dus werd gevraagd om mee te spelen. Meestal speel ik rollen van de nieuwsgierige, bemoeizuchtige, zeurderige, onhebbelijke types. Wat heerlijk is om je in uit te leven. 2 van mijn leukst rollen waren wel “tante Emma” waar ik als jonge meid een dubbelrol mocht spelen als oude tante en “groeten van de Veluwe” voor één keer het lijdend en sullig typje. Ik draai nu 16 jaar mee in het bestuur van “Heidebloem” en doe gedeeltelijk administratief werk, archief bijhouden en verzorg/beheer de kleding die ons wordt geschonken.

 

Linda Douwsma

Een geboren Zeuv'mhuuster en sinds 2009 lid van deze geweldige toneelvereniging! 

Met veel passie en plezier (en hulp van elkaar) probeer ik elk seizoen (wanneer ik speel) een passend "typetje" neer te zetten. 
We hebben een mooie groep fanatieke spelers en er heerst altijd een gezellige sfeer voor jong en iets minder jong! 
 
We kunnen dus wel stellen dat wij graag voor jullie, maar ook voor onszelf en met heel veel plezier een "gezellig avondje toneel" voor jullie verzorgen! 
Mis het niet en wees er bij !! 

Rudie Kiesbrink

Student, journalist, privédetective, eerste klas sul, bescheiden man en rechercheur je zou denken dat deze man aan een persoonlijkheidsstoornis lijdt, maar niets is minder waar….

Het begon allemaal op een warme enigszins broeierige dag in de zomer van 2008. Het was die dag ergens in de vooravond dat er 2 prominente Heidebloempjes op de stoep stonden en ik werd uitgenodigd om toneel te gaan spelen bij de Heidebloem. 

Uiteraard had ik hier en daar weleens laten vallen dat het mij erg leuk leek om toneel te spelen. Mijn  gevoel werd bekrachtigd want een opmerking als “maar Rudie je speelt toch iedere dag toneel” werd nogal eens gemaakt. Ik denk dat er mensen waren die toen al talent in mij zagen.

Al met al, aan motivatie geen gebrek. Sinds die bijzondere dag maak ik deel uit van de warme familie welke sinds 1876 onder de naam Rederijkerskamer Heidebloem bekend is.

Serieus en fanatiek op zijn tijd maar over het algemeen met heel veel lol en gezelligheid.

Frouktje Postma

Hallo, Ik ben Frouktje Postma V/d Ley en speel sinds 1989  met veel plezier bij de Heidebloem. Mijn eerste stuk dat ik speelde was “de verloofde van mijn vrouw”, en dit werd geregisseerd door Klaas Deelstra. Ik ben vrij snel in het bestuur gekomen en heb een aantal jaren secretariaat op me genomen en sinds een paar jaar ben ik voorzitter van deze gezellige groep. Ik hoop nog lang te kunnen spelen om de mensen een gezellige avond te bezorgen. Groetjes Frouktje

Karin Sietsma

Mijn naam is Karin Sietsma. Sinds 2011 ben ik bij de toneelvereniging De Heidebloem.

Eerst als souffleuse en later als grimeur. Vorig jaar heb  ik meegedaan op de planken.

Wat was dat een geweldige ervaring. De Heidebloem is een geweldige vereniging waar iedereen samenwerkt om elk jaar weer een fantastisch resultaat neer te zetten.

Ik ben blij om er bij te mogen horen!

Groetjes Karin

Jos Veenstra

Ik ben Jos Veenstra, en ik ben woonachtig aan het
Hoofddiep in Zevenhuizen. In 2015 heb ik mijn debuut
gemaakt bij de Heidebloem als Professor Watergruwel, en wat
was het leuk, gezellig en spannend! In het dagelijks leven ben ik
chauffeur/monteur bij een Materieel Verhuur bedrijf in
Groningen. Tot ziens bij de Heidebloem

Debbie Smit

Mijn naam is Debbie Smit, ik woon in Zevenhuizen. Sinds 2015 speel ik toneel bij De Heidebloem. Ver daarvoor gaf ik thuis met mijn zusje al optredens en speelden we toneelstukjes. Wat mij vooral aanspreekt in het toneelspelen, is het inleven in een rol die totaal niet lijkt op je eigen karakter. Daarnaast geeft toneel ook vooral veel energie door de gezelligheid en het samen toeleven naar de uitvoering. Als je bij de uitvoering samen wat hebt neergezet en het publiek heeft een top avond gehad.. daar word ik blij van!

Naast toneelspelen zijn mijn hobby's tennissen en muziek maken/luisteren.

Gerda Beuving

Mijn naam is Gerda Beuving. Woon in Zevenhuizen aan de Bremerweg. Dit jaar als nieuwkomer betrokken bij de Heidebloem.
In de functie van souffleur. Tijdens het repetitieproces van het toneelstuk " fluister ik de tekst in" wanneer de acteur dat even nodig heeft.
Prachtige ervaring om te zien hoe ieder zijn/haar rol steeds meer eigen maakt. De groep is fanatiek en werkt de oefenavonden gemotiveerd samen naar de uiteindelijke uitvoering. Waarbij veel gelachen wordt.
Het lijkt erop dat ik een hobby heb: toneel !

Anne Ploeg

Anne Ploeg,

Mijn naam is Anne. Ik ben mijn hele leven al bekend met de Heidebloem. Mijn ouders, Jelle en Jannie Ploeg, zijn beide actief binnen de vereniging. In 2010 speelde ik mijn eerste rol als politieagent en de jaren erna heb ik ook met veel plezier gespeeld. Na een pauze i.v.m. mijn werk ben ik na 3 jaar gelukkig weer terug op de planken, want wat heb ik het spelen gemist! De lol en de humor tijdens de repetities, de spanning tijdens de uitvoeringen en de ontlading na tijd. Dat is iets heel aparts wat ik echt geweldig vind. Uiteraard zijn de complimenten na tijd ook erg fijn om te krijgen. Ik hoop jullie te zien tijdens het volgende optreden!

Groet'n Anne Ploeg

Antoinet Tinge

Ik zal me even voorstellen.

Ik ben Antoinet Tinge. Ik woon sinds 2006 in het gezellige Zevenhuizen.

In het dagelijkse leven werk ik in mijn kapsalon de Barbier in het UMCG. Daarnaast ben ik manager van de BV Tinge… mijn gezin dus, met stuk voor stuk podiumdieren! Man in de muziek met band en theater, zoon in de muziek en dochterlief met streetdance ook regelmatig op het podium… Dus toen ik werd gevraagd om bij de Heidebloem te komen spelen heb ik die kans om op het podium te staan natuurlijk gelijk gegrepen!

Sinds een aantal jaren ga ik graag met Eddy naar de voorstelling van de Heidebloem. Nu schijn ik ergens onder het genot van een borrel geroepen te hebben dat het mij erg leuk zou lijken om mee te mogen doen… en nu is het dus eindelijk zover.

Ik heb er zin in!

Ermina Helmholt

Geboren, getogen, weg geweest en inmiddels neergestreken aan de kokswijk in Zevenhuizen. Mijn naam is Ermina Helmholt. Blij om na afwezigheid van een aantal jaren, weer te mogen wonen in het leukste dorp van Groningen. Ook blij toen ik gevraagd werd om bij de mooie toneelvereniging te komen spelen die het dorp rijk is. Ik heb jaren voor de klas gestaan en daar moet je soms ook de typetjes uit de kast trekken om de aandacht van de kinderen vast te houden. Het echte toneelspel is nieuw voor mij maar ik heb er heel veel zin in. Ik hoop bij de Heidebloem heel veel te leren, heel veel plezier te maken en ook vooral een groot publiek te mogen vermaken.

Ik kijk uit naar veel speelplezier met een hele leuke groep mensen!

Jan Kuiper

Toen de toneelvereniging verhuisde van café Deelstra naar Cafetaria van Dellen ben ik begonnen als klusjesman van de club. Mede doordat Dineke (mijn vrouw) bij de “Heidebloem” speelde en het toneel in een huiskamer, café ect. moest veranderen en vaak een ander behangetje nodig had, kwam ik om de hoek kijken. Om een handje mee te helpen voor het decor. Samen met de andere leden bekijken we dan wat er getimmerd of gemaakt moet worden. Thuis ga ik dan hiermee aan de slag. Tijdens de uitvoeringen sta ik samen met Jelle bij de deur voor de kaartjesverkoop.

Groeten Jan Kuiper

Jelle Ploeg

Ik ben Jelle Ploeg. Ik ben al vele jaren verbonden met de Heidebloem. Niet als toneelspeler maar als verzorger van het licht en geluid tijdens de uitvoeringen. Daarbij help ik ook bij het opbouwen en afbreken van het decor. Ook sta ik bij de ingang voor kaart verkoop. Tot ziens! Groeten Jelle

Maak jouw eigen website met JouwWeb